Termoprotectia structurilor metalice si lemnoase


Lucrarile de termoprotectie a structurilor metalice sau lemnoase reprezinta o masura pasiva împotriva incendiilor, ce întârzie cedarea structurilor sub influența focului.
Cea mai buna solutie împotriva incendiilor o reprezinta vopseaua termospumanta special conceputa pentru a asigura rezistenta structurilor fie ele metalice sau lemnoase.

Vopseaua termospumanta se va aplica pe structuri printr-o pelicula care va avea rolul de a izola, impiedicand pe cat posibil izbucnirea unui incendiu de proportii. Structurile nu vor ceda în urma supunerii la temperaturi mai mari.
Odata ce pelicula de vopsea a fost aplicata se așteaptă ca aceasta sa expandeze în momentul inceperii unui incendiu, limitand extinderea flacarilor în alte încăperi.

Care sunt avantajele termoprotectiei structurilor?

Printre primele avantaje pe care le putem identifica enumeram:
Impiedicarea propagarii incendiilor
Limitarea pierderilor materiale
Costuri reduse
Starea de siguranta generata
Intarirea cladirilor aditional
Prevenirea topirii materialelor de construcție, arderea sau slabirea rezistenței acestora

Modul de aplicare a produsului de protectie poate îmbraca diferite forme: aplicarecu pensula, cu trafaletele sau pulverizare airless.
Având în vedere economia de timp si rezultatele finale cea mai recomandata metoda este cea realizata prin pulverizare airless, putand fi utilizata pe orice suprafata.
Odata ce am aplicat primul strat de vopsea termospumant este indicat sa așteptam 2-3 ore pentru a se usca, pentru ca mai apoi sa aplicam cel de al doilea strat.

O lucrare executata corect va crește gradul de rezistenta a structurii metalice si lemnoase la incendii.
Nu aplicaţi ultimul strat înainte ca măsurătorile să corespundă grosimilor specificate.
Executarea lucrarilor se va realiza tinand cont de anumite lucruri cum ar fi obtinerea si masurarea grosimilor de strat impuse in conformitate cu timpul de rezistenta solicitat. Daca situatia o impune, se poate aplica un strat de vopsea decorativa sau cu rol protector. Asiguraţi-vă că grosimea stratului uscat de amorsă se scade din măsurătoarea stratului de vopsea.

Pentru o aplicare cât mai reusita trebuie sa tinem cont ca suprafetele sa fie pregatite în prealabil prin aplicarea unei solutii de spalare T sau decapant, iar apoi aplicarea unui grund (amorsa) compatibil nesaponificabilă, amorsa fiind si ea aplicată conform instrucţiunilor. producătorului.
Dacă se utilizează o amorsă cu conţinut bogat de zinc, se recomandă sigilarea acesteia cu o husă strânsă sau protecţie de transport înainte de expedierea către şantier.
Înaintea inceperii aplicarii vopselei termospumante trebuie sa ne asiguram ca structura nu prezinta umiditate iar temperatura atmosferica trebuie sa fie cuprinsa intre 200ºC si 350ºC.
Ploaia reprezinta un factor care poate deteriora suprafetele termoprotejate dacă materialul nu este uscat la suprafata.

În cazul unui incediu temperatura poate ajunge la 1000ºC in cateva minute. Toate elementele care alcatuiesc structurile fie ele metalice sau lemnoase vor ajunge într-un anumit interval de timp la temperatura critica, iar pentru a preveni incalzirea elementelor respective pana la temperatura critica, acestea trebuie termoprotejate.

Vopseaua termospumanta ramane stabila si se comporta ca o vopsea obisnuita la temperatura ambientala, însă în momentul în care se produce un incendiu temperatura va crește la aproximativ 200ºC producandu-se o reactie chimica avand ca rezultat expandarea stratului de vopsea antifoc si formarea unei spume.
Acest strat de spuma are rolul de a izola structura, impiedicand caldurii sa ajunga la structura pentru un anumit interval de timp intre 30 si120 minute.

Reclame
Despre

Internet, Marketing, tanar cronicar si pasionat de SEO Web Design

Etichetat cu: , ,
Postat in Constructii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: