Software pentru intretinerea unui calculator


mentenanta itPentru intretinerea unui calculator este necesar de avut in vedere partea de software, sau de programe. Se stie ca un calculator are nevoie de un sistem de operare si de programe pentru a realiza diverse operatii de care aveti nevoie. Aceste programe au nevoie si ele de intretinere pentru a evita aparitia unor erori de sistem sau virusari ce pot duce la necazuri. Nu cred ca este placut sa-ti reinstalezi sistemul de operare prea des pentru ca ai luat un virus informatic puternic de pe internet, sau pentru ca ai sters din greseala fisiere de sistem importante.

Despre partea software ar fi foarte multe de spus privind mentenanta it pentru mentinerea in stare buna de functionare a unui sistem. Dar nu vreau sa intru in prea multe detalii deoarece consider ca marea majoritate au deja cunostinte de baza privind modul de functionare a unui sistem de operare si a programelor software. Vreau sa nu va plictisesc cu notiuni elementare ca: nu sterge nimic din C:Windows sau nu folosi comanda format drive pentru ca ar fi inutil. Stim astfel de lucruri, iar daca nu le stim sunt sigur ca nu ne aventuram sa facem ceea ce nu stim.

Mentenanta IT a sistemului folosind metode practice de curatare software. Recomand folosirea unui program utilitar pentru curatarea cheilor redundante din registri, stergerea fisierelor temporare, defragmentare hard-disk, dezinstalarea programelor inutile sau repararea scurtaturilor eronate.

Tot cu un astfel de utilitar putem apela cu regularitate la optimizarea sistemului nostru. De exemplu putem sa optimizam deschiderea calculatorului, alegand ce programe se vor incarca la deschiderea calculatorului. Un program utilitar complet cu toate modulele importante pentru intretinere si optimizare este WinUtilities Free Edition. Acesta include si module pentru securitate de securitate si confidentialitate care efectueaza operatiuni de stergere a fisierelor temporare de internet, a istoricului de navigare si multe alte optiuni. Trebuie insa sa fim constienti de faptul ca astfel de utilitare gratuite nu ofera garantia ca mentenanta este realizata intr-un procent de 100% si nici nu sunt complete ca optiuni.

Reclame
Despre

Internet, Marketing, tanar cronicar si pasionat de SEO Web Design

Etichetat cu: , ,
Postat in Diverse

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: