Web Design, tendinte


web design tendinte

Totul pare sa se miste intr-un ritm mult mai rapid decat ne asteptam.  Vedem evolutia instantanee si accesul rapid la informatii prin intermediul Google si Wikipedia. Toate aceste informatii m-au facut sa ma intreb care va fi pozitia in viitorul pentru web design .

Desi nu este atat de usor de prevazut viitorul putem trage unele concluzii indreptatite si putem previziona despre incotro se indreapta lucrurile. Cu tendintele actuale in domeniul proiectarii incepem sa vedem noi cai si noi idei care prind viata si se dezvolta. Aceia dintre noi care urmeaza aceste tendinte vor fi designeri care se vor ridica deasupra tuturor si care se vor adapta complet in noua era a tehnologiei.

Crestere in experienta utilizatorului

Odata cu nastere si dezvoltarea generatiei social-media vedem mai multi utilizatori de Internet angajati in acest tip de activitati decat oricand inainte. Din punct de vedere istoric World Wide Web a fost teren stabil in cazul in care toate paginile contineau text static si imagini digitale. Astazi vedem mult mau multa complexitate si forma integrata in aplicatiile web standard.

Acest lucru este reflectat de o crestere a participarii din partea utilizatorilor de Internet. Exista mai multe posibilitati astazi prin care oamenii pot interactiona folosind site-urile decat inainte. Retelele sociale, comentariile pe blog, chat-urile live, si site-urile web de partajare foto sunt doar cateva care merita sa fie mentionate.

Viitorul web va sustine in continuare interactiunea cu utilizatorul. Ne putem imagina utilizatori creand propriile stiluri si idei despre modul in care doresc sa apara site-urile. Variante diferite de font, dimensiuni si familii sunt deja disponibile in majoritatea browserelor moderne azi. Cand vom avea posibilitatea de a redimensiona site-urile sau de a recolora textul facandu-l dificil de citit?

Cei  mai multi ar fi de acord ca aceasta schimbare de tipar vine cu un efect de doua ori mai ingreunat. Cu mai multi oameni care sa contribuie si sa acceseze spatiul web vom asista la o reducere a solicitarilor si a  interactiunii cu web designerii. Artistii digitale sunt capabili sa se concentreze pe ceea ce le place cel mai mult – arta!

Cloud Computing

In calitate de profesionisti ne sunt prea familiare companiile de hosting. Unele sunt minunate, unele sunt un pic mai dificile, dar indiferent de aceasta, orice site web necesita o forma de hosting. Cea mai populara este inchirierea unui spatiu pe o masina, fizic sau virtual intr-o uniune de servere undeva in lume.

Cum “cloud computing” creste si devine din ce in ce  mai disponibil vom vedea site-uri web fiind gazduire “in cloud”. Prin aceasta ma refer la multime de servere ce vor detine informatii si vor procesa script-uri backend ptr site-uri in spatele scenei. Vizitatorii vor beneficia de imbunatatirea drastica a timpului de incarcare.

Cu astfel de un surplus de putere nu este nici o indoiala ca dezvoltatorii se vor grabi sa creeze primele browsere Photoshop sau echivalentul ptr  Illustrator. Acest proces ar rasturna industria webdesign-ului pentru prima data in ultimele decenii.

Formular Dinamic

Am vazut cu totii  formele de lux ale stilului Ajax, care poate verifica daca parola sau adresa de e-mail este valabila foarte rapid. Ceea ce majoritatea dintre noi nu vedem este ca dezvoltarea backend a cerut  o astfel de functionalitate. Cu puterea script-urilor open source, cum ar fi jQuery aceste efecte devin mult mai usor de creat.

Deci, cat de usoara va fi in viitor completarea formularelor web? Imi pot imagina un proces de inscriere mult mai simplu decat am vazut pana acum. Oamenii conectati la contul Google sau Facebook pot avea posibilitatea de a trage date direct din profilul lor completand campurile in mod automat.

Acest proces aduce la suprafata o idee si mai profunda, care indeparteaza majoritatea paginilor de inscriere. Cu aceasta ia nastere statutul vazut la multe aplicatii creand profile prin intermediul Facebook Connect si Twitter Connect. Acest lucru ofera un avantaj masiv, deoarece nu exista parole stocate pe serverele nimanui si va puteti autentifica pe un site prin doar cateva clicuri.

Dinamica tendintelor design web va permite chiar si personalizarea  acestora prin corelarea tuturor conturilor dvs.Ne-am putea imagina proprietati HTML sau JS create pentru a lucra cu aceste date pe care sa le aplice imediat aplicatiilor web.

Chiar mai interesant este modul in care CSS se va dezvolta in urmatorii cativa ani. Eliberarea specificatiilor CSS3 a dezvalui noi oportunitati pentru browserele care doresc sa sustina selectori noi. Cat de departe suntem de crearea de grafica dinamica sau pante direct din cod?

Aceasta este una din cele mai interesante perioade in care sa fim activi in industria designului. Vedem inovare peste tot in jur si in fiecare luna ceva nou este creat. Tendinte vor veni si vor trece de-a lungul timpului si, cu fiecare epoca vom asista la un salt urias in tehnologia digitala.

Fiti atenti la  cele mai recente articole care discuta viitorul webdesign. Este greu de prezis exact unde vom vedea webdesign-ul peste 5 ani. Dar, intrand in primul trimestru al anului 2011 va fi clar cat de repede vom afla.

Reclame
Despre

Internet, Marketing, tanar cronicar si pasionat de SEO Web Design

Etichetat cu:
Postat in Web Design

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: